Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 лютого 2024 року 16:40

Два проєкти Пирятинської громади: з реконструкції будівель ЦНАПу та Пирятинського ліцею плануються до реалізації в рамках "Надзвичайної кредитної програми з відновлення України". Проєкти – серед двохсот переможців, відібраних з-поміж тисячі претендентів з усієї України, на реалізацію яких будуть використані кошти Європейського банку.

Вартість проєкту з реконструкції ліцею становить 102 348 388  гривень, з яких 82 348 388 гривень – залучені кошти, 20 мільйонів гривень – кошти бюджету Пирятинської громади. 

Проєкт реконструкції ЦНАПу становить 16 494 928 гривень, з яких 11 832 788 гривень – грантові кошти, 4 662 140 гривень – з бюджету громади. 

Сьогодні відбулася зустріч керівництва муніципалітету з національним проєктним менеджером ПРООН Ігорем Кістеньовим-Кавказьким та еспертами проєкту з інженерних питань, закупівель і фінансів та антикорупційних питань. Зустріч відбулася за участі заступника голови Полтавської ОВА Максима Калініна та представників Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики. 

Обговорили питання щодо проведення тендерних процедур по визначенню підрядника, початок реалізації кожного із проєктів та терміни їх впровадження, умови співфінансування робіт. Представники ПРООН наголосили, що кошти передбачені на фінансування проєктів, є цільовими і використовуватися на інші напрямки не можуть!

Реконструкція ЦНАПу передбачає, що після проведення запланованого обсягу робіт, двоповерхова споруда, частину якої наразі займає ЦНАП, повністю буде переформатована в сучасний єдиний офіс з широким спектром послуг: адміністративних, муніципальних,  послуг з державної реєстрації, центром підтримки підприємців "Дія.Бізнес", єдиним вікном Пенсійного фонду. Реконструкція буде проводитися в тій частині двоповерхової споруди, в якій ремонт не проведено. Кімнати, де наразі фактично розташовується ЦНАП, в проєкт реконструкції не входять. 

Проєкт рекострукції ліцею передбачає повну термомодернізацію будівлі – стін та даху, облаштування зовнішньої відмостки, реконструкцію систем опалення, водопостачання та водовідведення, реконструкцію класних кімнат, спортзалів, актових залів, харчоблоку та їдальні. 

"Ми зацікавлені у співпраці з міжнародними донорами, адже розуміємо, що, залучення позабюджетних коштів у розвиток громади – це інвестиції у її майбутнє. Вкладаючи на умовах співфінансування кошти бюджету громади в реконструкцію наших об`єктів – вкладаємо їх у розвиток економіки та працюємо на довгострокову перспективу", – відзначив під час зустрічі міський голова Андрій Сімонов.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua