Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 лютого 2024 року 10:32

У Пирятинському центрі надання соціальних послуг діє послуга денного догляду для дітей з інвалідністю

Бути батьками – це важка і важлива місія, а бути батьками дитини з інвалідністю – це подвійна відповідальність і турбота. Щоб підтримати і допомогти таким родинам, у квітні 2023 року в Пирятинському центрі надання соціальних послуг з’явилася послуга денного догляду для дітей з інвалідністю від 3 до 18 років. 

Альона Сіра залюбки приводить свого 12-річного сина Артема до колишнього садочку «Пролісок», де зараз надається послуга денного догляду для дітей з інвалідністю. «Тут він став щасливішим, в нього друзі, він став більш відкритим до людей», - відзначає мама. 

Як говорить завідувач відділення денного перебування Олена Манойло, послугою користуються 17 дітей. Є можливість підвозу діток із сільських населених пунктів за допомогою «соціального таксі». Послуга денного догляду для дітей з інвалідністю покликана допомагати батькам. Це ніби соціальна няня. В центрі можна лишати дитину у будні дні протягом 1-4 годин. Тож батьки дитини з інвалідністю можуть зайнятися домашніми справами, вирішувати невідкладні питання або ж просто відпочити, - в цей час дитина під наглядом спеціаліста. У центрі діти малюють, граються, спілкуються. 

Щоп’ятниці проводяться зустрічі з батьками, де мами й тата можуть обговорити те, що турбує, обмінятися досвідом. Цього разу фахівець з соціальної роботи, за фахом психолог, Олена Бондаренко запропонувала батькам арттерапію, зокрема, заняття із нейрографіки. Такі вправи допомагають батькам зняти напругу, перенести емоції на папір, згладити гострі кути та надати ситуаціям нових фарб на підсвідомому рівні. 

Послугу можуть отримувати сім’ї, де виховується дитина з інвалідністю. Для цього потрібно звернутися в Центр надання соціальних послуг з відповідним пакетом документів та укласти угоду. 

Усі додаткові питання можна з'ясувати за номером телефону 095 245 55 96 (Тамара Захарченко, директор Центру) або ж безпосередньо у Центрі за адресою: м.Пирятин, вул.Соборна, 19.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua