Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 січня 2024 року 06:31

22 січня - День Соборності України

Шановні жителі Пирятинської громади!

Щороку 22 січня Україна відзначає величну дату своєї багатовікової історії - День Соборності. У цей день у 1919 році відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів, - на площі перед Софією Київською було підписано Акт Злуки двох суверенних українських держав: Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, які об'єдналися в самостійну соборну державу.

Протягом століть десятки поколінь українців відстоювали право нашої держави на соборність і свободу – одні з найбільших цінностей кожної демократії. Сьогодні, в страшні дні повномасштабної війни в Україні, ми, як ніколи досі, розуміємо важливість тих подій, адже ціною тисяч життів боремося за право жити на своїй землі!

Віримо, що територіальна цілісність України залишиться непорушною. Жодна сила не зламає сильну духом націю, ми подолаємо всі складнощі та збудуємо країну, гідну наших нащадків!

Зараз ми, як ніколи досі, усвідомлюємо, що в єдності – наша сила. Лише спільними діями ми можемо захистити рідну землю: мужні воїни зі зброєю в руках це роблять на фронті, ми тримаємо економічний фронт держави та підтримуємо Збройні сили України!

Щиро бажаю кожному незламності духу, людської гідності та міцного здоров’я! Нехай любов до рідного краю згуртовує нас в ім’я збереження нашої вільної та незалежної України!

З повагою –

міський голова Андрій Сімонов

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua